Stævner

Nationalt stævne

Helsepædagogisk sammenslutning afholder hvert andet år et nationalt, fagligt stævne for medarbejdere ansat i antroposofiske virksomheder der arbejder ud fra Rudolf Steiners pædagogiske impuls. Stævnet afholdes som regel i maj måned.  Nærmere info kommer senere.

Nordisk stævne

Nordiska förbundet för Läkepedagogik och Socialterapi, arrangerer såkaldte majdage, hvert andet år. Majdagerne er studiedage for mennesker der arbejder med helsepædagogik og socialterapi i hele norden.  Majdagerne har været afholdt i mere end 50 år. I 2022 var temaet for majdagerne: “kampen om tiden, hjertet og jorden”. Majdagene blev d. 7.-10. maj 2023 afholdt i Norge. I 2024 var det så i Järna i Sverige. Se programmet her.

Internationale stævner

Helsepædagogikken og Socialterapien hører under det medicinske sektion i Goetheanium i Dornach. Hvert andet år afholdes der et internationalt stævne for Helsepædagogik og Socialterapi i Goetheanium i Dornach. næste gang bliver det i efteråret 2024, følg med her: Inclusivesoicial.org

Nordisk Allkunst / KIK (kultur, idræt, kunst)

Siden 1998 er der organiseret 6 Kongresser “In der Begegnung leben” for mennesker med handicap i forskellige byer i Europa. Det nordiske Allkunstværk kan ses som en søskende til initiativet. Bevægelsen har i årenes løb spredt sig over hele verden.Nordisk Alkunst eller KIK (kultur, idræt, kunst) er konference for menesker med handicap og ikke konference om mennesker med handicap. Konferencen er et nordisk samarbejde mellem institutioner der arbejder med socialterapi, en form for liv og arbejdsmetode der er inspireret af Rudolf Steiners antroposofi. Nordisk Alkunst afholdes hvert andet år. Læs nærmere om konferencen her: Nordisk alkunstværk . Næste festival afholdes i Järna 24-28 juni 2024. Se programmet her.